A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Gyertyaláng.hu a Facebook-on
 
Belépés
E-mail címed:

Jelszavad:



Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Jelenleg 912 látogató és 4 gyertyagyújtó van itt,
akik 9 személyért átlagosan 12 gyertyát gyújtanak percenként.




Visszajelzés


Az oldal ajánlása

 
Kanyó Antal (Tóni) gyertyája
 

 
Kanyó Margit növéredKanyó Margit növéred
Kanyó Margit növéred
Ezt a gyertyát Kanyó Margit növéred gyújtotta 14 napja Tóniért.
Ez a gyertya már leégett.

Oka: Elhunyt  

Tölts fel Te is képet a képgalériájába gyertyagyújtás Új gyertya gyújtása gyertyái Gyertyái (14 db)

üzenet  Üzenet küldése a gyertya gyújtójának



Született: 1961. 01. 07.

Elhunyt: 2013. 01. 21. Tatabánya

Egy egyéniség távozott a földi kézilabda- pályákról. Egy igazi sportembert gyászol nem csak Tatabánya, hanem az egész kézilabdás család! “Azok a barátaink, akiket elveszítettünk, nem a földben pihennek, hanem bent lakoznak a szívünkben. ” 

Hatalmas veszteség érte a tatabányai kézilabdázást. Valami örökre megváltozott 2013. január 21–én.

 

 

Tehetségénél csak szorgalma volt nagyobb

Kanyó Antal tehetségénél csak a szorgalma volt nagyobb és a kettő együtt meghozta az eredményét, mert 1978- ban alig 18 évesen, a Csömör elleni bajnoki mérkőzésen bemutatkozott a magyar kézilabdázás legmagasabb osztályában. Ebben az időszakban Tatabányán és környékén olyan klasszis kézilabdázók bontogatták szárnyaikat, mint Básti, Marosi, Kanyó, Nagy Antal, Sibalin, akik a későbbiekben a hazai és a nemzetközi kézilabdázásban is letették a névjegyüket.

– 1974- ben, nyolcadikos általános iskolás koromban igazolt le a TBSC csapata – emlékezett vissza Kanyó Antal 40 évesen a 24 Órának adott interjújában.  

– Szitás Bandi bácsi, Faragó János, Simó Lajos és Kaló Sándor voltak az edzőim, mielőtt Albrecht Miklós mester keze alá kerültem. Középiskolába a Közlekedésgépészeti Szakközép Iskolába jártam, „szerencsémre&# 8221; Herczegh Ferenc testnevelő tanárom nem csábított el a röplabdázáshoz. 14- szer voltam ifjúsági, hatszor junior válogatott. 1978- tól 1990 júniusáig több mint kétszáz NB I- es mérkőzésen szerepeltem a TBSC- ben, háromszor voltam bajnokcsapat tagja, egyszer kupagyőztes, és az Európa kupában 1979- ben (KEK) , 1984- ben (IHF) harmadik helyezett. Életem legnagyobb élményei közé tartozik, hogy 1979- ben Dortmundban 12 ezer néző előtt KEK mérkőzésen játszottam a félelmetes Gummersbach ellen - idézte fel pályája állomásait.  

– 1990. júniusában a TBSC- vel az NB I- ben még a negyedik helyezést szereztük meg, de utána (a bányák fokozatos bezárása miatt) nyolc meghatározó játékos távozott a TBSC- ből és én is köztük voltam. Szabó László volt játékostársam és edzőm segített abban, hogy 1990- től 1996- ig a svájci Altdorf csapatában kézilabdáztam, majd játékos- edző lettem. Az 1980- as évek közepén megnősültem, feleségem, Irénke szintén a TBSC- ben majd a TAC- ban kézilabdázott. Három fiunk természetesen kézilabdázik.




Első gyertya meggyújtva: 2013. 01. 30.
Gyújtotta: Kiss Ernő
Kiss Ernő
Kiss Ernő

14 gyertya ég az eddig gyújtott 7244 közül.
 
Oldala Oldala
 
üzenet Üzenet küldése a gyertya gyújtójának
 
gyertyagyújtás elküldése Elküldöm egy ismerősömnek
 
Új gyertya gyújtása Új gyertya gyújtása
 
Gyertyái Gyertyái (14 db)
 
Gyertyái a térképen Gyertyái a térképen



Megosztás közösségi oldalakon: QR kód QR kód


Megosztás egyéb weboldalakon: megnyitásához kattints ide