A "Who is Who Magyarországon" életútjáról röviden ezt írja: "Sárosi Herbert, dr. F. : ny. főiskolai tanár SzH. : Szeged, 1932. márc. 19. IV. : 1938- 42 Rókusi Elemi Isk. , Szeged 1942- 45 Piarista Gimn. , Szeged, 1945 Klauzál Gábor Gimn. , érettségi, 1950- 55 JATE TTK, okl. vegyész dipl. , 1969 okl. kémia szakos középisk. tanár dipl. , 1969 egy. - i dr. SzE. : Komlói Szénbányászati Tröszt, Szegedi Konzervgyár, Békéscsabai Sütőipari Vállalat, Szegedi Élelmiszeripari Melléktermékfeldolgozó Vállalat, József Attila Tudományegyetem, Élelmiszeripari Főiskola Szeged. 1976- tól tanszékvezető főiskolai tanár. Munkatársaival kialakította a gyakorlati oktatáshoz elengedhetetlen műhelycsarnokot. Irányítása alatt vette fel az intézmény a külföldi társegyetemek illetve főiskolák hasonló profilú tanszékeivel a kapcsolatot. Kutatási területe: az élelmiszeriparban alkalmazott nedvességeltávolítási módszerek, a szárítás, a bepárlás vizsgálata, az infravörös sugárzás élelmiszeripari vizsgálata, a likovi effektus, az élelmiszeripari termékek ozmótikus szárítása, a membrán rendszerek, a szűrés; kiemelt figyelmet fordított az extrudálás élelmiszeripari alkalmazására P. : Néhány szakközlemény : Sárosi, H. , Polák, A. : Állati eredetű hulladékszőrők hasznosítási lehetőségei takarmányozási célra Élelmezésipar, 196. 8. 1977. ; Sárosi, H. : Anwendungsmöglichkeiten von Drehbürstenzerstaubern der Sprühtrocknung von Lebensmittel, Jahrbuch 1980. , Technische Universitat Dresden ; Sárosi, H. , Zsigó, I. : Über Leitungserhöhung von Rotationsfilmverdampfern, IV. Wissenschaftliche Tagung, 1981. 12. 08- 09. Dresden ; Sárosi, H. , Zsigó, I. : energiatakarékos keveréktakarmánygyártás, Élelmiszeripari Főiskola Tudományos Közlemények 14. 95. 1987. ; Sárosi, H. : Keratintartalmú hulladékok hasznosítása MTA- SZAB Környezetvédelmi Ankét, 1992. 12. 07. Szeged KI. : Oktatási Miniszteri Dícséret (1980) , FEB Emlékérem (1983) , Munka Érdemrend bronz fokozat (1987) TA. : MTA- SZAB Élelmiszertudományi Munkabizottság, Magyar Élelmezéstudományi Egyesület Ho. : sütés, főzés, olvasás NyT. : angol, német