A weboldal cookie-kat használ a szolgáltatások minőségének javítására. A weboldal további használatával elfogadom a cookie-k használatát. Megértettem További információk
Gyertyaláng.hu a Facebook-on
 
Belépés
E-mail címed:

Jelszavad:



Regisztráció
Elfelejtett jelszó


Jelenleg 1401 látogató és 42 gyertyagyújtó van itt,
akik 79 személyért átlagosan 76 gyertyát gyújtanak percenként.




Visszajelzés


Az oldal ajánlása

Zlankievicz Péter (Peti) oldala
Tölts fel Te is képet a képgalériájába gyertyagyújtás Új gyertya gyújtása gyertyái Gyertyái (0 db)


gyertya


Született: 1972. 03. 11. Dombóvár

Elhunyt: 2011. 09. 22. Simontornya

" A halál tulajdonképpen jelentéktelen dolog. . . Valójában csak átmentem ide a szomszéd szobába. Én én vagyok, te pedig te. Akármit is jelentettünk egymás életében, ez mit sem változott. Nevezz csak nyugodtan a megszokott nevemen, beszélj velem ugyan azon a hangon, melyen mindig is beszéltél. Nevess ugyan úgy, ahogy valaha együtt nevettünk a vicceken. Imádkozz, mosolyogj, gondolj rám - emlegesd fel a nevem nap, mint nap, ahogyan annak előtte is, de ne árnyékolja be semmi a hangulatod, amikor szóba kerülök. Az élet nem kapott semmiféle új jelentést. Minden olyan, mint amilyen volt, nem szakadt meg a folytonosság. Az, hogy nem látnak, mégnem jelenti azt, hogy nem kell rám gondolni. Várok rád, itt vagyok a közeledben - egészen közel. Nincs semmi baj. "

" Szép arcát gyengéd nap csókolja, Hozzáhajol az erdő lombja. Szél szelíd szava búcsúztatja, Felkészíti az útra, Ahonnan senki soha Nem küld jelet, nem tér vissza. Hiába várom, Tudom, örök a hosszú álom. " Ossian

Éjszaka majd fölnézel a csillagokra. Az enyém sokkal kisebb, semhogy megmutathatnám, hol van. De jobb is így. Számodra az én csillagom egy lesz valamerre a többi csillag közt. Így aztán minden csillagot szívesen nézel majd. . . Mind a barátod lesz. Azonfölül egy ajándékot is adok neked. Az embereknek nem ugyanazt jelentik a csillagaik. Akik úton járnak, azoknak vezetőül szolgálnak a csillagok. Másoknak nem egyebek csöppnyi kis fényeknél. De neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak. . . Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül neked, olyan csillagaid lesznek, amik nevetni tudnak! S ha majd megvigasztalódt ál (mert végül is mindig megvigasztalódi k az ember) , szívesen fogsz együtt nevetni velem. És néha kinyitod majd az ablakodat, csak úgy, kedvtelésből. . . És a barátaid nagyot néznek majd, ha látják, hogy nevetsz, amikor fölnézel az égre. Te meg majd azt mondod nekik: " Igen, engem a csillagok mindig megnevettetnek! " Mintha a csillagok helyett egy csomó kacagni tudó csengettyűt kaptál volna tőlem. . .

Régen volt, valahol az út véget ért
Régen volt, ma is minden perce elkísér.
Akkor ránk sütött a nap, és én megtaláltalak,
Akkor úgy ölelt a holnap, együtt ígértünk a Holdnak szép jövőt.
Álomkép, hogy majd egyszer újra visszatérsz,
Ne ígérd, a remény a szívem tépi szét.
Hol van már a régi nap, amikor úgy vártalak,
És a Hold is számon kéri, amit együtt ígértünk.
Menj, ha menned kell, várok rád a szívemmel.
Egy álom elég, amit nem tépsz el, és én elfogadom, hogy még élnem kell.
Egy más világ, ahová én nem léphetek át,
Nem kérhetem, vegyék el fájó életem.
Hol van már a régi nap, amikor úgy vártalak,
És a Hold is számon kéri, amit együtt ígértünk.
Menj, ha menned kell, várok rád a szívemmel.
Egy álom elég, amit nem tépsz el, és én elfogadom, hogy még élnem kell






Virágok borítottak itt mindent, rengeteg virág. Értetlenül álltunk akkor ugyanitt, és azóta is naponta itt állunk értetlenül. Nem értjük, mivé lett nélküled a világ…. Ma sincs válasz semmire. Kérdéseink ma is ugyanazok: hol vagy? Merre jársz? Hogyan történhetett mindez éppen Veled, velünk? Miért, hogy minden, ami értelmet adott életünknek –a remény, az életerő, a közös boldogság, a jövő ígérete - minden, ami fontos volt, közös életünkben a legfontosabb - az Veled együtt egy pillanat alatt eltűnt, semmivé lett, s helyébe költözött a soha el nem múló mérhetetlen fájdalom, reménytelenség, szomorúság? Vagy mégis maradt azért valami … hiszen azóta már tudom, a szeretet örök, soha nem múlik el, mindvégig velünk marad, csak fájdalmasan, szomorún… Ma is érzem, ugyanúgy, mint egykor, és naponta elsuttogom: nagyon- nagyon szeretlek, és mindig szeretni foglak! De vajon kinek suttogom, hogy más ez a szeretet más, hiszen ettől szorít a szívem, ez fáj? Neked? Az emlékednek? És ha könnyezve hívlak, soha nem jössz el? Nincs válasz semmire. Hallgat a csend is tovább… Hát tényleg csak ennyi jutott Neked, s nekünk Veled? Nem jön a válasz, tudom, soha már. … És van itt egy fénykép, amelyről most is ugyanúgy mosolyogsz rám, mint azelőtt . . . Vagy mégsem? Néma a mosolyod is, hiába kergetőznek játékos árnyak az arcodon. Nem szólsz már, csak mosolyogsz némán rám. Soha többé nem szólsz már semmit… Lélegzetemet visszafojtva nézem a fényképet, lesem az arcod, a szemed, a szád… Belesajdul a szívem az érzésbe, annyira fáj, hogy már mindig csak egy képről mosolyogsz rám. Halkan beszélek hozzád, aztán egyre hangosabban kérdezek, de nem jön a válasz - hát válaszolok is, mit tehetnék mást? Válaszolok helyetted is, magamnak, felidézve hangodat, szavaidat. „…é n is szeretlek … Itt vagyok bent a szívedben… ;  Mindig veled maradok és vigyázok Rád… Légy nagyon erős, segítek neked mindig, mindenben, ahogy ígértem; Így beszélgetünk mi már ezentúl mindig… Te, meg én csukott szemem mögött látlak is, érezlek újra, felidézem a mozdulataidat, és hagyom, hogy a könnyem némán csorogjon. Fölnézek az égre, árad a napfény. Rigó halk éneke töri meg a csendet. Hallod? Neked dúdol talán? …Csend mindenütt, némaság. Hallom a hangod újra, beszélgetünk tovább…Az t súgod, erős legyek? Próbálok, de nem sikerül. Naponta élesztem újra magam, naponta tápászkodom újra föl a mélyből, ahova esténként álmaimban zuhanok. A hazug álmok is elkerülnek, hiába könyörgök: hazudnának Rólad legalább! Helyettük éjjelente valami hatalmas, sötét, végtelen ürességbe zuhanok. Hát ilyen lett nélküled a világ. Vagy én lettem nélküled ennyire más?  Sírva kérdezem: mit kezdjek ezzel én most már, Nélküled ? De hát miért ilyen hamar, miért ilyen korán? És még mennyi szép ígéret, mennyi csoda, ami várt volna rá… Nélküle nem teljesülhet soha már… Állok némán, kezemben virágcsokor, hallgat tovább a csönd. Tudom, nem válaszolsz.   


Elment közülünk, s magával vitt egy darabot a szívünkből. Mozdulatait, szavait ismételjük újra és újra, mintha csak így próbálnánk éltetni magunkban. Látjuk, ahogy fénylő csillagként ragyog ránk. Ajkán eddig sosem hallott dallamok születnek. Dallamok, amelyek csak nekünk szólnak. Nekünk, az itt maradottaknak. Így értjük meg, hogy nincs értelmetlen élet, mert egy valami értelmetlen csak: és az a halál! Tovább őrizve szívünk mélyén, minden lélegzetvételün kben, gyertyalángba lobbant emlékét. Elment közülünk. Örökül hagyva ránk az emlékképeket. Itt hagyva egy ki nem hunyó gyertyafényt. Mert szívünkben és életünkben Ő a Nap, a Hold és a csillagok, a bolygók, melyek körülöttünk forognak végtelen időkig.


Sokszor furcsán néznek rám az emberek, mert egy gyertya szállal beszélgetek. Nekik csak egy tárgy, de nekem már más, hiszen a fájdalmamban ő lett a mindenem. Egy kapocs mely összeköti veled, a földet és az eget. Csak meggyújtom őt és várlak, szívem szólít, máris látlak! Látom az arcod és látom azt is, ahogy a gyertyám fényével féltőn ölel át téged. Szólok hozzád, bólint a láng, érzem, hogy TE voltál! Saját nyelveden válaszoltál. A gyertya meg csak egyre fogy, szememből a könny csorog. A torkom szorít, de még szólok: HIÁNYZOL NAGYON! Ugye tudod? A gyertya még válaszol, egy utolsót bólint, majd kihuny. Már csak halkan suttogom: Álmodj szépet DRÁGA CSILLAGOM! "  





A csend beszél tovább, helyettem Ő mondja el,
a csend beszél tovább, helyettem Ő énekel.
Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet,
elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat. . .
Akkor is hallod a hangomat, hogyha fáj, hogyha nem szabad,
mindig itt vagy, és ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet. . .
Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet,
elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat. . .


 





Isten Veled. . .
Véget ért az út, a motor csendben leállt,
a test parkol, s a lélek hálátlan felszáll.
A porhüvely engedi vendégét tovább,
szárnyán hagyva el szenvedése otthonát.

Mivé lesz az ember, ha ideje lejár,
az emlékezet fázisa az, mi megráz,
bizserget a gondolatok áramlása,
lyukat szakítva a múlt feslett fátylába.

Ég a gyertya ég, az emlék füstölögve,
halvány képet állít az agyakban össze,
megveti ágyát az álmok szép kertjében,
s virágot nevel, illatára felébred.

Rendezi filmjeit sorozatban nézve,
új csokrot hoz a vetítés idejére.
Mennyi szép virág, hervad aztán éledez,
mindig tavasz van azokon az éjeken.

Él a másvilág, hogy így lássunk még csodát,
sűrű a homály, kaput nyitni nem szokás,
tekintgetsz egy ablakon át, intesz felé. . . ,
visszaint, hogy könnyesen megborzongsz belé.
Mindenki éli ott angyali világát,
hol már rég nem látott szerettei várják,
van miről beszélni, az idő végtelen,
apa, s fia már hatvan éve képtelen
szót váltani, ölelni végre már egyszer,
hogy mivé lett a belőle serkent ember.

Remélem így van, és kívánom így legyen,
örömben fürödjön a frissen érkezett,
jó azt hinni, hogy már Vele minden rendben,
mi meg csak el leszünk itt valahogy csendben.

A Sors kezében vagyunk, adj Uram erőt még,
tedd az elviselhetetlen t viselhetővé,
adj ott fent a mennyekben igaz otthont Neki,
hogy itt a szívünk megnyugvással legyen teli!

Kezdetben azt gondoltam, hogy a halálod veszteség volt és pusztulás, fájdalom és bánat, melyet aligha lehet elviselni.
Csak most kezdek rádöbbenni, hogy az életed ajándék volt, . . . s egyre erősödő szeretet maradt utána.
A halál miatti elkeseredés elpusztította magát a szeretetem tárgyát, ám a halál ténye
nem pusztíthatja el mindazt, amit tőled kaptam. Kezdek rádöbbenni, hogy az életedre kell gondolnom,
nem pedig a halálodra, és arra, hogy elmentél közülünk.


ÖSSZETÖRT SZÍVVEL EMLÉKEZEM.
“Nincs többé
Elválaszto ttak minket,
Elmentél örökre.
Karjaimból elvittek,
. . . Nem láthatlak többet.

Nem gondoltál rám?
Nem jutottam eszedbe?
Eljött érted az árny,
S elmentél ővele.

Őt választottad nem engem.
Gyere vissza kérlek,
Nem bírom értsd meg!

Szeretlek míg eljön értem is a halál,
És melletted leszek odafent talán.
Várom már hogy újra láthassalak,
Mert a szívem most ketté hasadt! “
 



Most elköszöni kell, csendesen. Remélni , hogy nyomot hagyok a szíveken.
Ígérd meg nekem, hogy nem felejtesz el, hiszen a részem vagy és a szívemben mindig ott leszel.
Itt kezdődött minden, itt indultam el.
Árva szívem, gyáva hittem majd felnevel.
Mindig emlékezz majd rám! itt szálltam , itt szálltam fel .
Minden percben vele majd ott leszek.
Egy dal a szívből, úgy tör elő! Mint égből a fény. Nélkülük meghalnék nincsen levegőm. Reménnyel a búcsú most úgy fog át! Ha egyszer megszerettél hát kísérj tovább.
Veled lettem azzá ki most előtted áll! Féltve őrzött kincseimbe utat ragyogtál.
Nem téved a szív. Ha egyszer meg szerettél, az vagyok én !

 

 
" Tegnap még fogtad a kezem, szemembe néztél bíztatón,
halvány mosoly ült arcodon, s én boldog voltam nagyon.
Szívemben gyász van, beborult az ég,
minden olyan ködös, szemem fájón ég.
Kit így szerettek örökre el nem mehet,
életem része vagy mit halál el nem vehet.
Búcsúzni nem tudok, miért is tenném,
behunyom a szemem, s Te ideülsz mellém. "  

 

Amikor árnyamat felissza a nap, keress meg engem a nagy fák alatt,
A hulló levelek mesélnek neked, amikor majd én már nem leszek.
Látni fogsz és hallod a hangomat, simogasd meg akkor majd az arcomat,
Mert általad benned élek tovább, én sem élhetnék, ha te nem volnál.
De amíg te élsz én is itt leszek, mindent itt hagyok, semmit sem viszek.
Tied marad az ölelés, tied a szívem, ezt nem veheti el tőled már senki sem.
Ha a szemedet bármikor behunyod, mint a mesében - én azonnal ott vagyok,
és vigyázok rád, amíg van benned élet,
mert amióta nem vagyok, már benned élek.




 

Szalmaláng messze száll, nem marad más csak kis parázs. . . A szenvedély véget ért, ennyi volt, nincs tovább! Miért van így, nagy talány, újra társam a bús magány. . . Kérdezem, de nem felel, emléked maradt nekem! Néha magányos téli éjszakán oly' távol van már a világ! Álmaimban rád emlékezem, akkor könny csillan meg az arcomon, az emlék mindig fáj. . . Szalmaláng, itt benn perzsel tovább!

 


Fények felé sietsz most a kikövezett úton, hátra sem tekintesz, már nem aggódsz a múlton.
Emelt fővel fentről nézel, nagy - nagy messzeségből, mi itt némán hallgatunk féltett büszkeségből.
Keserű a fájó búcsú, mardosó a bánat, de te csak menj, ha menned kell, tárd ki angyalszárnyad.
Búcsúznunk kell tőled, te már szebb világba értél, levetted a földi gúnyát, fényes angyalruhát vettél.
Nyugodj békében!


 

Első gyertya meggyújtva: 2011. 10. 21.
Gyújtotta: Györgyi
Györgyi
Györgyi

0 gyertya ég az eddig gyújtott 3779 közül.
 
Az oldal szerkesztése Az oldal szerkesztése
 
üzenet Üzenet küldése az oldal létrehozójának
 
gyertyagyújtás elküldése Elküldöm egy ismerősömnek
 
Új gyertya gyújtása Új gyertya gyújtása
 
Gyertyái Gyertyái (0 db)
 
Gyertyái a térképen Gyertyái a térképen



Megosztás közösségi oldalakon: QR kód QR kód


Megosztás egyéb weboldalakon: megnyitásához kattints ide